Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

1. Jika anda  ingin membuka kedai emas mungkin memerlukan modal jutaan ringgit tetapi dengan Public Gold anda hanya perlu membeli  produk Public Gold sahaja mengikut harga semasa.

2. Tiada yuran keahlian dan boleh dianggap sebagai menyimpan emas sambil berniaga emas.

3. Produk Public Gold sangat senang dijual. Ini kerana Public Gold menjual emas pelaburan dengan harga yang lebih rendah berbanding harga kedai emas. Perbezaan diantara harga belian dan jualan adalah sangat kecil iaitu sekitar 5% – 6%.

4. Stok yang sentiasa ada. Walaupun harga emas naik atau turun, kita tetap boleh membuat pesanan daripada Public Gold menggunakan kaedah online / sms / panggilan telefon ataupun emel.

5. Gold Bar Public Gold tetap diterima walaupun calar dan bengkok, asalkan beratnya tetap sama.

6. Pengedar akan diberi pamplet oleh syarikat dan saya sendiri.

7. Public Gold memberi komisyen sebanyak *1.0% untuk jualan dan 0.3% untuk belian semula. Maksudnya, kalau anda memesan stok daripada Public Gold maka anda akan dapat komisyen 1.0% (daripada nilai jualan). Contoh anda beli emas 100g, berharga RM17661.00 . Jadi, komisyen anda adalah *(RM 17661.00 x 1.0% = RM 176.61). *Kiraan untuk Normal Dealer.

8. Jika anda menjual emas semula kepada Public Gold, maka anda akan dapat 0.3% komisyen (daripada nilai keseluruhan emas).

9. Tetapi jika anda pandai mengatur strategi, maka anda boleh mendapatkan komisyen yang lebih tinggi seperti 5% ke 6% untuk setiap jualan.

10. Tiada target jualan bulanan. Anda akan dapat komisyen berdasarkan nilai jualan emas anda.Kalau jual 1 dinar pun tetap akan dapat komisyen jualan.

Advertisements